Fremragende 4,8
Hjem » Favoritside hos baby
05/01-22

Favoritside hos baby

Milepæle er vigtige, men de skal også tages med et gran salt, da børn udvikles forskelligt. Det er fint at have dem som en rettesnor, for hvornår barnet cirka kan hvad. Dog er det vigtigt at kigge specifikt på det enkelte barn og dets ressourcer.

Favoritside hos babyer

Med hensyn til den motoriske udvikling kan problematikken favoritside hos baby godt være et emne for de 2 måneder gamle babyer eller fra de er helt nyfødte.

Milepæle er vigtige, men de skal også tages med et gran salt, da børn udvikles forskelligt. Det er fint at have dem som en rettesnor, for hvornår barnet cirka kan hvad. Dog er det vigtigt at kigge specifikt på det enkelte barn og dets ressourcer.

Når jeg har et barn til konsultation, så er det ikke milepælene, jeg kigger efter, så derfor sidder disse ikke på rygraden – blot de mest store milepæle som at gå, kravle, sidde alene og mave sig frem. Vigtigst af alt er, om barnet er aktiv med hele kroppen, øjenkontakt og om barnet er til stede i kontakten. 

Med hensyn til favoritside hos babyer så kan jeg anbefale, at man som forældre allerede tænker på dette lige efter fødslen, da dette allerede kan opstå efter få dage. Det er en god idé at tænke over, at babys hovedet skal være drejet til begge sider i løbet af dagen, hvis muligt, når baby er maveliggende på forældrenes bryst. Det samme gælder ved gang med barnet i favnen – brug begge sider – hovedet enten mod venstre eller højre albue. Som forældre kommer man oftest til at gå med barnet i de samme stillinger, derfor er det en god idé at variere stillingerne.

Når baby er omkring de 2 måneder, så brug noget legetøj med lyd eller farve, som baby kan kigge efter fra den ene side til den anden, eller massere baby på begge sider af halsen, nakken og øvre ryg. Hvis baby ikke kan dreje hovedet til den anden side, eller der begynder at komme asymmetri af hovedform, så kan det anbefales at søge hjælp hos en børnefysioterapeut. 

I samme omgang er mavetid også en meget vigtig træning for baby, hvilket allerede kan igangsættes få dage efter fødslen. Husk reglen med 5 min. mavetid for baby hver dag pr. uge, kan øges jo ældre barnet bliver. På maven trænes den øvre nakkemuskulatur og senere arme og stabilitet, som den ældre baby har brug for til at mave sig frem og derefter kravle. Hvis baby har svært ved at løfte hovedet op fra underlag efter flere ugers træning, eller har svært ved at forblive i stillingen, fordi det er for hårdt, så er det også relevant at søge hjælp hos en børnefysioterapeut. Hvis man har en pilates bold, kan den fungere til mavetræning hos baby. Ved både favoritside og for meget rygliggende kan konsekvensen være asymmetri og evt. fladt baghoved. 

Husk at tildele barnets fødder opmærksomhed med massage og nussen, da barnets kropskema skal etableres, og ofte bliver disse kære fødder og ben glemt. Mange sensoriske receptorer sidder under fødderne. Dette gælder også til præmature børn og indlagte småbørn, hvor evt. blodprøver tages i hælen, da der kan forekomme sensibilitet under fødderne.

Det er altid en god idé at danse med barnet, gynge barnet i en evt. sansegynge eller i et lagen, øve at trille og generelt lade lade barnet prøve selv før forældre hjælper. 

Skrevet af: Ninna Pedersen, børnefysioterapeut

Skriv en kommentar til indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skrevet af:
Del indlæg:

BLIV MEDLEM

.. Og få månedlige legetøjskasser udviklet i samarbejde med vores eksperter
SE LEGETØJSKASSERNE

Hver måned udskiftes dit legetøj

*OBS - Manglende returnering af legetøjskassen bliver anset som et ønske om at beholde produkterne og købe dem fri. Vi fakturerer derfor det oplyste beløb for produkterne.

Returret – Shop

Du har returret på nye varer købt i shoppen hos Dearbaby. Fortrydelse skal anmeldes til Dearbaby pr. mail på info@dearbaby.dk senest 14 dage efter købet.
Ligeledes skal varen sendes retur til Dearbaby senest 14 dage efter købet. Varen skal være i original emballage og må ikke have tegn på slid, skader, pletter eller udefrakommende lugte. Du betaler selv returomkostninger.

Der er ingen returret på brugte varer købt i shoppen. Har du fortrudt dit køb skal du kontakte Dearbaby pr. mail senest 3 dage efter modtagelsen af varen, hvorefter du kan ombytte til en anden vare i shoppen. Du betaler selv returomkostninger.

Vi hjælper gerne med en returlabel til fortrudt køb af nye og brugte varer og sender den til din mail. Prisen for en returlabel er 39 kr. Varen sendes direkte til:
Dearbaby Aps
Constancevej 9,
9000 Aalborg

Vi anbefaler at du bruger vores returlabel, da pakken er forsikret, der er track & trace på og hurtig levering. Vær opmærksom på, at du skal indlevere ved samme distributør, som du har modtaget gennem. Indleveres pakken forkert dækker forsikringen ikke, og Dearbaby kan ikke holdes til ansvar for returneringen.
Hvis du selv vælger distributør, skal du være opmærksom på følgende: Pakken skal sendes direkte til vores adresse, og der må ikke vælges pakkeboks eller posthus.

Levering og returnering

linkcross