Fremragende 4,8
Hjem » Højtlæsning
23/07-21

Højtlæsning

Højtlæsning har en stor betydning for dit barns sproglige udvikling.

Når du læser med dit barn, er det vigtigste, at du er til stede og vil ’seancen’ med dit barn. Børn læser os som en åben bog, så hvis du har tankerne et andet sted, eller du med et halvt øre følger med i nyhederne på fjernsynet, så har du allerede mistet dit barns interesse.

Din indlevelse i historien giver dit barn en god oplevelse. Børn elsker nemlig indlevelse, og når du varierer din stemme i forhold til styrke og toneleje, så bliver historien spændende og levende, og det fanger dit barns opmærksomhed og nysgerrighed. Et klassisk eksempel kan være historien om ’De tre Bukke Bruse’, hvor du kan lave en lys, mellem og dyb stemme til de tre bukke, og du kan hæve stemmen, når trolden kommer frem under broen. Det kan sagtens gøres uden, at det bliver uhyggeligt. 

Din betoning og indlevelse er med til at styrke udviklingen af dit barns talefærdigheder. Og når I taler om historien undervej, bliver samtalen et redskab til at forstå verden på.

Til de mindre børn giver billedbøger rigtig god mening. Benævn det dit barn peger på, og gentag det gerne mange gange. Børn elsker nemlig gentagelser. Eksempelvis ”Traktoren er blå. Her er en blå traktor” eller ”Her er hunden. Hunden siger wow wow”. Husk at gøre det kort og præcist, undgå fyldord og lad barnet høre de ord, der knytter sig til billederne. Senere kan du bygge en fortælling på: “Her er hunden. Hunden siger wow wow. Mormor har en hund, og den elsker at lege med bolde og gå ture”. På den måde stimuleres din sproglige udvikling, og jo flere forskellige ord, du hører, jo større bliver dit ordforråd.

Tine Juul-Brinkmann anbefaler en artikel om højtlæsning fra Netsundhedsplejersken.

Skrevet af: Tine Juul-Brinkmann, Pædagog i en bevægelsesbørnehave

Skriv en kommentar til indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skrevet af:
Andre indlæg fra 
Højtlæsning
Del indlæg:

BLIV MEDLEM

.. Og få månedlige legetøjskasser udviklet i samarbejde med vores eksperter
SE LEGETØJSKASSERNE

Hver måned udskiftes dit legetøj

*OBS - Manglende returnering af legetøjskassen bliver anset som et ønske om at beholde produkterne og købe dem fri. Vi fakturerer derfor det oplyste beløb for produkterne.

Returret – Shop

Du har returret på nye varer købt i shoppen hos Dearbaby. Fortrydelse skal anmeldes til Dearbaby pr. mail på info@dearbaby.dk senest 14 dage efter købet.
Ligeledes skal varen sendes retur til Dearbaby senest 14 dage efter købet. Varen skal være i original emballage og må ikke have tegn på slid, skader, pletter eller udefrakommende lugte. Du betaler selv returomkostninger.

Der er ingen returret på brugte varer købt i shoppen. Har du fortrudt dit køb skal du kontakte Dearbaby pr. mail senest 3 dage efter modtagelsen af varen, hvorefter du kan ombytte til en anden vare i shoppen. Du betaler selv returomkostninger.

Vi hjælper gerne med en returlabel til fortrudt køb af nye og brugte varer og sender den til din mail. Prisen for en returlabel er 39 kr. Varen sendes direkte til:
Dearbaby Aps
Constancevej 9,
9000 Aalborg

Vi anbefaler at du bruger vores returlabel, da pakken er forsikret, der er track & trace på og hurtig levering. Vær opmærksom på, at du skal indlevere ved samme distributør, som du har modtaget gennem. Indleveres pakken forkert dækker forsikringen ikke, og Dearbaby kan ikke holdes til ansvar for returneringen.
Hvis du selv vælger distributør, skal du være opmærksom på følgende: Pakken skal sendes direkte til vores adresse, og der må ikke vælges pakkeboks eller posthus.

Levering og returnering

linkcross