Fremragende 4,8
Hjem » Mavetid
27/12-21

Mavetid

Man får altid at vide, at mavetid er virkelig vigtig for spædbørns motoriske udvikling. Men hvad er det helt præcis for nogle funktioner, der trænes ved mavetid?

  • Mavetid styrker kroppens muskler og motoriske udvikling og er springbrættet til al videre motorisk udvikling og danner basis for at trille, krybe, kravle og endda at gå.
  • Forbedrer de orale funktioner hos spædbarnet ved at styrke tungen, munden og halsens muskler.
  • Det aflaster tryk på baghovedet og mindsker risiko for fladt eller skævt baghoved.
  • Hjælper fordøjelsen godt på vej, nedsætter forstoppelse og kan hjælpe mod reflux. Det styrker musklerne omkring mave og core samt lukkemusklerne fra mave til hals.
  • Styrker hovedkontrol og sørger for fri bevægelighed i nakken, som kan være med til at afhjælpe torticollis eller favoritsider.
  • Der sker en udvikling af hændernes, armenes og skulderens styrke, kontrol og koordination.
  • Hjælper med integration af sanserne, kognitiv funktioner og relationer.
  • Fremmer visuel udvikling, fordi der trænes afstandsbedømmelse, rum/retningsfornemmelse og samsyn. Øjenmusklerne stimuleres, når de kigger op, ned og til siderne.

Hos mange er mavetid hårdt i starten, og det er okay. Der er heldigvis forskellige måder at hjælpe træningen godt på vej. Spændende legetøj kan være med til at facilitere mavetræning hos baby. Eksempelvis et spejl der kan vippe, hvor baby kan ligge at betrage sig selv, mens han eller hun ligger på maven. Det fremmer samtidig visuel udvikling og motiverer baby til at række ud efter spejlet. Det kan også være en vandbold eller en lysende bold, som man enten kan ligge foran baby eller føre fra side til side, så baby motiveres til at løfte og dreje sit hovede.

Skrevet af: Julie Lade, Børnefysioterapeut og sansefys

Skriv en kommentar til indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skrevet af:
Del indlæg:

BLIV MEDLEM

.. Og få månedlige legetøjskasser udviklet i samarbejde med vores eksperter
SE LEGETØJSKASSERNE

Hver måned udskiftes dit legetøj

*OBS - Manglende returnering af legetøjskassen bliver anset som et ønske om at beholde produkterne og købe dem fri. Vi fakturerer derfor det oplyste beløb for produkterne.

Returret – Shop

Du har returret på nye varer købt i shoppen hos Dearbaby. Fortrydelse skal anmeldes til Dearbaby pr. mail på info@dearbaby.dk senest 14 dage efter købet.
Ligeledes skal varen sendes retur til Dearbaby senest 14 dage efter købet. Varen skal være i original emballage og må ikke have tegn på slid, skader, pletter eller udefrakommende lugte. Du betaler selv returomkostninger.

Der er ingen returret på brugte varer købt i shoppen. Har du fortrudt dit køb skal du kontakte Dearbaby pr. mail senest 3 dage efter modtagelsen af varen, hvorefter du kan ombytte til en anden vare i shoppen. Du betaler selv returomkostninger.

Vi hjælper gerne med en returlabel til fortrudt køb af nye og brugte varer og sender den til din mail. Prisen for en returlabel er 39 kr. Varen sendes direkte til:
Dearbaby Aps
Constancevej 9,
9000 Aalborg

Vi anbefaler at du bruger vores returlabel, da pakken er forsikret, der er track & trace på og hurtig levering. Vær opmærksom på, at du skal indlevere ved samme distributør, som du har modtaget gennem. Indleveres pakken forkert dækker forsikringen ikke, og Dearbaby kan ikke holdes til ansvar for returneringen.
Hvis du selv vælger distributør, skal du være opmærksom på følgende: Pakken skal sendes direkte til vores adresse, og der må ikke vælges pakkeboks eller posthus.

Levering og returnering

linkcross