fbpx
Bestil inden kl 16 og vi sender i dag - Gælder alle hverdage
Fremragende 4,8

DearBaby fylder 3 år 🇩🇰 Få medlemskabet til 319 kr/md med koden: HURRA3

Hjem » 4. Tigerspring - En verden af begivenheder
29/08-23

4. Tigerspring - En verden af begivenheder

NÅR BABY ER OMKRING 19 UGER GAMMEL, SKER DET FJERDE STORE UDVIKLINGSSPRING. VELKOMMEN TIL EN VERDEN AF BEGIVENHEDER!

 

 

Fjerde tigerspring

Figuren ovenfor viser en tidslinje opdelt i uger. Det fjerde tigerspring forekommer som regel i barnets nittende leveuge. Sol og skyer repræsenterer hhv. de såkaldte solrige og stormfulde perioder i babys humør. 

Udviklingen

Omkring 18-20 ugers alderen begynder dit barn at opleve verden på en ny måde. Omkring denne alder bliver barnets evne til at forstå den omgivende verden mere udviklet, og kommer til at ligne vores endnu mere. Barnet begynder nu at eksperimentere med "begivenheder". Barnet begynder nu at forstå at det kan række ud efter et stykke legetøj, tage det med den ene hånd, ryste det, undersøge det og proppe det i munden. Måske begynder du også at lægge mærke til at barnet sætter nogle konsonanter og vokaler sammen for første gang og derved danner nogle lyde der kan lyde som "mor" eller "far". De forandringer der følger med dette spring, begynder allerede når barnet er omkring 15 uger. Det påvirker den måde barnet ser, hører, lugter, smager og føler på.

Vidste du at ved fjerde tigerspring:

 • Triller fra maven om på ryggen - og omvendt.
 • Prøver barnet at kravle eller skubbe sig fremad og bagud.
 • Kan baby tage fat om genstande.
 • Føler baby på mors mund når hun taler, eller stikker hånden ind i hendes mund.
 • Genkender dit barn muligvis legetøj, selvom det er delvis tildækket.
 • Kaster med vilje legetøj på gulvet.
 • Reagerer barnet på sit eget navn.
 • Strækker armene ud for at blive taget op.
 • Skriger, hvis noget mislykkedes.

For nogle babyer kan få eller flere elementer af udviklingen være en sjov forandring, og de nyder måske deres nye evner. For andre kan det være stressende og en kæmpe omvæltning, som gør dem urolige og bange. Alle babyers sanser gennemgår den samme hurtige vækst. Dog kan der være forskel på, om baby er fascinerede af alt de oplever, eller om baby har en favoritsans.

Det trækker op til storm

De mange forandringer kan være svære for det lille barn. Barnet har brug for tid til at komme overens med alle disse nye indtryk og det skal helst være et sted hvor barnet føler sig trygt og sikkert. Barnet vil igen vise tegn på at have behov for at være sammen med mor, klamre sig til hende for at finde trøst og fra nu af kan de omklamrende perioder vare længere end før. Dette spring kan vare helt op til fem uger, selvom det i nogle tilfælde kan variere fra én uge til seks uger. Du vil også opleve at dit barn vil græde, hvine og brokke sig mere end normalt.

De fleste børns sovetider bliver nu ret kaotiske. De sover mindre og kan være sværere at putte og kan vågne oftere om natten og tidligere om morgenen.

Gode aktiviteter i andet tigerspring:

Jo mere du leger med dit barn, desto større bliver dets forståelse af det nye barnet har udviklet i tigerspringet og jo større udbytte vil barnet få af dem. Barnet lytter måske meget aktivt til musik, lyde og ord. Eller vælger at observere eller deltage i fysiske aktiviteter. Dit barn vil blive mere interesseret i hvad der sker omkring det.

 • Dit barn er nu i en alder hvor det elsker at betragte sit eget spejlbillede eller lege titte-bøh lege. Bogen Hvor er hr. Ugle? Er en titte-bøh bog for det lille barn med flapper af filt og et spejl til sidst, hvor barnet kan finde sig selv. Barnet vil elske, at dyrene forsvinder og kommer til syne igen. Testet gennem DearBaby.
 • En rangle som dit lille barn kan gribe om og tage i munden. Bidelegetøjet fra Oli & Carol - Mery the Cherry teether  med de runde kirsebær i 100% naturgummi passer godt til den lille mund, og derfor er kirsebærrets udformning velegnet til at stimulere barnets taktile sans og mundmototik. Bidelegetøjet er støbt i ét stykke uden huller. PVC, PBA, phthalater og Nitrosomine fri. Malet med naturlige pigmenter.
 • Hjul som kan dreje. Kun fantasien sætter grænser for hvordan du kan bruge Whirly Squigz Baby Spinner. Spinner der vækker barnets nysgerrig og træner observationsevnen. Produktet er fantastisk til taktil- og finmotorisk leg. Anbefales til at øve krydsbevægelser i 5 måneders alderen af vores eksperter fra DinBørnekiropraktor.
Det næste tigerspring

I babys 26. uge vil han eller hun ramme det næste store udviklingsspring. Dette spring kaldes 'En verden af sammenhænge'.

Her kan du se en oversigt over alle 10 tigerspring, hvornår de forekommer og hvilken udvikling de fører med sig.

Blogindlægget er skrevet med udgangspunkt i bogen Vidunderlige Uger af Hetty van de Rijt en Frans X Plooij. Læs mere om alle 10 tigerspring i bogen.

Skriv en kommentar til indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hver måned udskiftes dit legetøj

*OBS - Manglende returnering af legetøjskassen bliver anset som et ønske om at beholde produkterne og købe dem fri. Vi fakturerer derfor det oplyste beløb for produkterne.

Returret – Shop

Du har returret på nye varer købt i shoppen hos Dearbaby. Fortrydelse skal anmeldes til Dearbaby pr. mail på info@dearbaby.dk senest 14 dage efter købet.
Ligeledes skal varen sendes retur til Dearbaby senest 14 dage efter købet. Varen skal være i original emballage og må ikke have tegn på slid, skader, pletter eller udefrakommende lugte. Du betaler selv returomkostninger.

Der er ingen returret på brugte varer købt i shoppen. Har du fortrudt dit køb skal du kontakte Dearbaby pr. mail senest 3 dage efter modtagelsen af varen, hvorefter du kan ombytte til en anden vare i shoppen. Du betaler selv returomkostninger.

Vi hjælper gerne med en returlabel til fortrudt køb af nye og brugte varer og sender den til din mail. Prisen for en returlabel er 39 kr. Varen sendes direkte til:
Dearbaby Aps
Constancevej 9,
9000 Aalborg

Vi anbefaler at du bruger vores returlabel, da pakken er forsikret, der er track & trace på og hurtig levering. Vær opmærksom på, at du skal indlevere ved samme distributør, som du har modtaget gennem. Indleveres pakken forkert dækker forsikringen ikke, og Dearbaby kan ikke holdes til ansvar for returneringen.
Hvis du selv vælger distributør, skal du være opmærksom på følgende: Pakken skal sendes direkte til vores adresse, og der må ikke vælges pakkeboks eller posthus.

Levering og returnering

linkcross