fbpx
Bestil inden kl 16 og vi sender i dag - Gælder alle hverdage
Fremragende 4,8

DearBaby fylder 3 år 🇩🇰 Få medlemskabet til 319 kr/md med koden: HURRA3

Hjem » Rolleleg
23/07-21

Rolleleg

Hvad er rolleleg?

Det ligger i ordet. Det er en leg, hvor barnet påtager sig en rolle. Ofte er det en efterligning af, hvad barnet ser. Mindre børn gengiver ofte forældrenes handlinger i legen, eksempelvis når mor laver mad eller far kører bil. Senere begynder de at efterligne andre børn, eller det de ser i film eller på ipad’en såsom at ninjago sloges med sine fjender. Børn indlever sig i rollen og udfører den pågældende rolles opgaver. Rolleleg er en vigtig del af børns udvikling, fordi det giver dem en forståelse af livet. Børn kan ikke bare lære at være mennesker, men de skal opleve det for at lagre det i underbevidstheden. Man kan sammenligne det med at lære at cykle… Børn lærer aldrig at cykle ved blot at få det fortalt. Det er først, når de sidder på cyklen og mærker den, at de lærer at tøjle den. Børn skal opleve, prøve, røre og lege for at forstå, hvordan verdenen fungerer. Derfor er rolleleg en vigtig del af børns udvikling, fordi de igennem legen tester omgivelserne af for bedre at kunne forstå dem. Det er samtidig med til at udvikle deres personlighed, fordi de ikke kun lærer om verden og mennesker omkring sig, men de lærer også sig selv bedre at kende.

Det er min klare overbevisning, at børn allerede leger rolleleg, inden de er fyldt 1 år. Det er på det helt spæde begynderniveau. Det kan eksempelvis komme til udtryk, når barnet i dagplejen putter sutten i munden på det mindste barn, fordi barnet har set dagplejemoren gøre det, eller når bamsen får masser af kram og kys, som gengiver morens handling. Jo ældre børn bliver, jo mere detaljeret bliver rollelegen. Nu skal bamsen ikke kun have et kram, men den skal også med på tur til købmanden, og den skal vaskes, mades, puttes og måske synges for. I takt med at rollelegen udvikler sig, bliver det tydeligt, hvor langt barnet er i sin opfattelse af verden. 

Som forældre kan man blive inviteret med ind i rollelegen. Forældrenes vigtigste opgave er at gå med på barnets initiativ og lade barnet styre legen. Bidrag, men forsøg så vidt muligt ikke at tage styringen. Det giver barnet en følelse af selvstændighed. Og det gælder ikke kun i rollelegen. Når barnet begynder at tage initiativ og styring, er det vigtigt at turde at vente og træde et skridt tilbage, så barnet eksempelvis får lov til at spise maden selv, selvom det sviner, tage tøj på, selvom det tager længere tid eller at samle klodserne selv, selvom det ikke gøres på den mest effektive måde.

Skrevet af: Tine Juul-Brinkmann, Pædagog i en bevægelsesbørnehave

Skriv en kommentar til indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skrevet af:
Andre indlæg fra 
Tine Juul-Brinkmann
Del indlæg:

BLIV MEDLEM

.. Og få månedlige legetøjskasser udviklet i samarbejde med vores eksperter
SE LEGETØJSKASSERNE

Hver måned udskiftes dit legetøj

*OBS - Manglende returnering af legetøjskassen bliver anset som et ønske om at beholde produkterne og købe dem fri. Vi fakturerer derfor det oplyste beløb for produkterne.

Returret – Shop

Du har returret på nye varer købt i shoppen hos Dearbaby. Fortrydelse skal anmeldes til Dearbaby pr. mail på info@dearbaby.dk senest 14 dage efter købet.
Ligeledes skal varen sendes retur til Dearbaby senest 14 dage efter købet. Varen skal være i original emballage og må ikke have tegn på slid, skader, pletter eller udefrakommende lugte. Du betaler selv returomkostninger.

Der er ingen returret på brugte varer købt i shoppen. Har du fortrudt dit køb skal du kontakte Dearbaby pr. mail senest 3 dage efter modtagelsen af varen, hvorefter du kan ombytte til en anden vare i shoppen. Du betaler selv returomkostninger.

Vi hjælper gerne med en returlabel til fortrudt køb af nye og brugte varer og sender den til din mail. Prisen for en returlabel er 39 kr. Varen sendes direkte til:
Dearbaby Aps
Constancevej 9,
9000 Aalborg

Vi anbefaler at du bruger vores returlabel, da pakken er forsikret, der er track & trace på og hurtig levering. Vær opmærksom på, at du skal indlevere ved samme distributør, som du har modtaget gennem. Indleveres pakken forkert dækker forsikringen ikke, og Dearbaby kan ikke holdes til ansvar for returneringen.
Hvis du selv vælger distributør, skal du være opmærksom på følgende: Pakken skal sendes direkte til vores adresse, og der må ikke vælges pakkeboks eller posthus.

Levering og returnering

linkcross