1. TIGERSPRING 5 uger - Sansningernes verden

Find legetøj til 1. tigerspring. I det første spring sker der store forandringer med din babys sanser. Det betyder, at baby ser føler, hører og lugter alting anderledes. Babys sanser gennemgår den samme hurtige vækst, men der kan være forskel på, om baby har en favoritsans og eksempelvis drages af forskellige lyde, stærke farver eller berøring og kropskontakt.

Viser 1–48 af 73 resultater

Forstå din babys udvikling

De fleste forældre kender til begrebet ‘Tigerspring’ – på godt og ondt. Tigerspring bruges til at beskrive afgørende perioder i barnets udvikling. De 10 spring markerer drastiske ændringer i barnets mentale, følelsesmæssige og fysiske udvikling. Under et tigerspring gennemgår barnet en række forandringer, der kan påvirke adfærd, søvn og humør. At forstå tigerspringets betydning kan hjælpe forældre med at støtte deres barn gennem de udfordrende, men også berigende, faser af vækst.

1. Tigerspring – Sansningernes verden

I løbet af det 1. tigerspring (fra ca. 5 uger) begynder din baby at opdage verden omkring sig på en helt ny måde. Der sker flere bemærkelsesværdige ændringer i udviklingen:

Forbedret sansning: Din babys sanser, herunder syn, hørelse, lugt og smag, udvikles betydeligt. Baby begynder at reagere på farver, former og lyde med større opmærksomhed.

Øget uro: Det er almindeligt, at din baby bliver mere urolig under det 1. tigerspring. Hyppigere gråd og dårligere søvn kan forekomme som reaktion på de mange nye indtryk, baby skal behandle pga. sin øget sansning. Mange vil opleve at baby græder mere i aftentimerne. Hvis baby ammes, kan det finde trøst ved brystet, ved blide vuggebevægelser, kærtegn og beroligende lyde som hvid støj.

Interesse for omgivelserne: Din baby begynder at udvise interesse for sine omgivelser og reagerer på forskellige stimuli. Baby kan begynde at studere ansigter, objekter og lyde med større nysgerrighed. Din baby udvikler evnen til at opretholde længerevarende øjenkontakt, kigge væk og derefter vende tilbage til øjenkontakt. Din baby begynder også gradvist at smile og udsende små, bevidste pludrende lyde.

Legetøj til 1. Tigerspring

Sansemotorisk legetøj: Under 1. tigerspring udforsker baby sine omgivelser gennem berøring, smag og lyd. Sansemotorisk legetøj med taktile overflader, bideringe og raslelegetøj kan hjælpe med at stimulere babys forskellige sanser.

Aktivitetsstativer: Aktivitetsstativer med hængende legetøj kan motivere din baby til at øve sig i at gribe, række ud og koordinere sine bevægelser. Det fremmer de motoriske færdigheder.

Billedbøger: Selvom din baby ikke kan læse endnu, er farverige bøger med billeder en fantastisk måde at stimulere de visuelle sanser og fremme den tidlige sprogudvikling.

Musiklegetøj: Musik kan have en beroligende effekt på din baby og hjælpe med at udvikle høresansen.

Du kan ikke give din baby for meget kærlighed, kærtegn og ro. Du kan vugge din baby eller svøbe ham eller hende for at skabe kropslig og mental ro.