fbpx
Dankort logo Visa logo Mastercard logo MobilePay logo Anyday logo 1
Bestil inden kl 16 og vi sender i dag - Gælder alle hverdage
Menu
hvorfor bruge et legetæppe?

Hvorfor bruge et legetæppe?

De første to måneder af det lille barns liv handler rigtig meget om fysisk kontakt, øjenkontakt og almen tilknytning. Spædbarnet bruger derfor sine få vågne timer i døgnet på at se på sine forældre og mærke deres nærhed. Når det lille barn er omkring 8 uger gammelt, er det ved at være klar til at tage nye indtryk til sig. Der bliver flere vågne timer og de skal nu ikke kun bruges på at se på og spejle mor eller far. Her komme legetæppet for første gang rigtig til sin ret.

Faktisk bliver legetæppet en meget vigtig del af barnets både kognitive og motoriske udvikling. Barnets skal nu til at bruge nogle at de bedste og mest vågne tider i dagstiden i selskab med det farverige legetøj og sig selv på legetæppet. Barnet har behov for at få tid og rum til at udforske. Først ved at se sig omkring, daske til legetøjet med ufrivillige bevægelser og senere med at gribe fat om legetøjet og undersøge det med hænder og munden.

DearBabys anbefalinger til gribevenligt legetøj:

Winkel Bidelegetøj Manhattan Toy

Winkel bidelegetøj – Manhattan Toy

 

SES Creative - Aktivitetsrangle - Kat

Aktivitetsrangle – SES Creative

 

Oball Classic bold - blå/grøn

Oball classic bold – blå/grøn

 

Fordøjelse af indtryk

Legetæppet giver ikke kun barnet mulighed for mental og fysisk udvikling. Det er også et sted hvor barnet får tid til at lade de mentale batterier op og fordøje indtryk. Man kan sige, at det svarer lidt til den tid vi voksne bruger efter en lang dag på jobbet i vores eget selskab med en bog, avis eller andet som virker afstressende efter en lang dag med kommunikation med andre. Sådan skal legetæppet bruges flere gange om dagen, så det lille barn kan få ro i sit hoved og bearbejde indtryk. Børn skal ikke underholdes konstant. Det er både sundt, lærerigt og udviklende for barnet at lære at være i sit eget selskab et par gange om dagen. Og her er legetæppet et fantastisk redskab.

DearBabys anbefalinger til legetæpper:

Aktivitetstæppe Edvin - Kid's Concept

Aktivitetstæppe Edvin – Kid’s Concept

Activity play mat MicroNeo NEO, Kid's Concept

Aktivitetstæppe Microneo Neo – Kid’s Concept

Blogindlægget er skrevet af BabyWise.

Comments are closed.

Skrevet af:

BabyWise

Sundhedsplejersker

Andre indlæg fra BabyWise