fbpx
Dankort logo Visa logo Mastercard logo MobilePay logo Anyday logo 1
Bestil inden kl 16 og vi sender i dag - Gælder alle hverdage
Menu
Læs sammen med dit barn

Læs sammen med dit barn

Hvad er samlæsning?

Når du læser højt for dit barn, er det rigtig godt for dit barns sproglige udvikling. Men hvad gør du, hvis dit barn ikke interesserer sig for det, du læser? Du kan hjælpe dit barns interesse på vej ved at fokusere på at læse bogen SAMMEN med dit barn og ikke “kun” FOR dit barn, lyder rådet fra forskere ved University of Alberta.

Når I sidder sammen med en bog, så tal om de ting, som fanger dit barns opmærksomhed. Målet er ikke at læse historien fra start til slut eller at få alle ordene læst korrekt op fra bogen. Følg i stedet barnets nysgerrighed. Det gør barnet endnu mere nysgerrigt, og lysten til at læse øges. Det har også en positiv indvirkning på, når barnet senere skal lære at læse selv og stave. Nysgerrighed er nemlig drivkraften mod at mestre nye færdigheder.

Hvor er fru Gravko? (Fra 7 mdr.)
Bogen har filtflapper og er sjov til titte-bøh leg, fordi barnet får mulighed for at interagere med bogen, hvilket fastholder opmærksomheden og stimulerer nysgerrigheden. Flere varianter.

Min lille bog om… (Fra 9 mdr.)
Bøgerne skildrer velkendte scenarier fra barnets hverdag, som gør det nemt at starte en samtale, som barnet kan relatere til. De interaktive elementer i bøgerne stimulerer barnets nysgerrighed. Flere varianter.

Den sproglige udvikling

Samlæsning er ikke kun godt for dit barns sproglige udvikling. Det kan også bruges som en hyggelig aktivitet, der kan få dit barn til at slappe af og komme ned i gear efter en lang dag.

Vi bliver i dag bombarderet med stimuli fra alle retninger – især digitalt. Forskning viser, at trykte bøger er mere gavnlige end skærme, især når det gælder små børn. Det er nemlig let at holde små pauser i læsningen. Pauserne skaber plads til dialog, hvor børnene kan stille spørgsmål eller fortælle, om det de ser og hører. Det er alt sammen med til at styrke den sproglige udvikling i rolige omgivelser, hvor der bliver skabt rum til fordybelse.

Bøger er en væsentlig del af DearBaby konceptet, og derfor finder du forskellige bøger i vores legetøjskasser. Vi har både pegebøger, lydbøger, interaktive bøger og bøger om følelser mm.

At læse bøger med dit barn under 3 år kræver engagement og tålmodighed. Jo mere du engagerer dig i læsningen, jo mere drages dit barn af historien.

Og vær ikke bange for at læse den samme bog igen og igen. Gentagelse er nøglen til den sproglig udvikling, og dit barn vil elske at høre den samme historie igen og igen.

BOBBY lærer nye ord (Fra 1 år)
Bogen fokuserer på ordforråd, hvor barnet kan lære nye ord med udgangspunkt i fotografier af genkendelige hverdagssituationer. Oplagt bog til tidligt at understøtte barnets sproglige udvikling. Flere varianter.

Den store eventyrbog (Fra 2 år)
Eventyrbog til de mindste, hvor ord og tegninger genfortæller de mest elskede eventyr. Nogle af historierne vil barnet elske allerede fra 2 år, mens andre kræver lidt mere koncentration.

Comments are closed.