fbpx
Dankort logo Visa logo Mastercard logo MobilePay logo Anyday logo 1
Bestil inden kl 16 og vi sender i dag - Gælder alle hverdage
Menu
3. tigerspring baby

3. Tigerspring – En verden af glidende overgange

NÅR BABY ER OMKRING 12 UGER GAMMEL, SKER DET 3. STORE UDVIKLINGSSPRING. VELKOMMEN TIL EN VERDEN AF GLIDENDE OVERGANGE!

3. tigerspring

Figuren ovenfor viser en tidslinje opdelt i uger. Den er et udsnit fra den store model og skal læses fra højre til venstre.
Det 3. tigerspring forekommer som regel i barnets 12 leveuge. Sol og skyer repræsenterer hhv. de såkaldte solrige og stormfulde perioder i babys humør.

Udviklingen

Omkring 12 ugers alderen er det tid til det næste store udviklingstrin, hvilket bringer nye evner og læring. Barnet oplever verden på en fornyet måde, opfanger nye sanseoplevelser og lærer færdigheder, det ikke tidligere kunne mestre. Denne transformation sker ikke øjeblikkeligt, men påvirker både fysiske bevægelser og barnets evne til at sanse ændringer i omgivelserne. Forældre vil tydeligt bemærke disse ændringer, der inkluderer barnets evne til at registrere stemmeændringer, bevægelser og lysforhold i dets omgivelser. Alt i alt bliver barnets verden mere organiseret, da det opdager konstante forandringer omkring sig.

Ved denne tid vil barnets bevægelser begynde at blive mere flydende og kontrollerede. Barnets er altså blevet mere bevidst om, hvordan han eller hun bevæge sine lemmer og sin stemme.

Se vores shop-kategori 3. Tigerspring med legetøj og udstyr, som er særligt aktuelt omkring netop dette tigerspring!

Vidste du at ved tredje tigerspring…

  • Dit barn begynder at opfatte små forandringer omkring sig.
  • Barnet har fået bedre kropsbevidsthed og bliver bedre til selv at række ud efter og få fat på ting.
  • Kan du opleve at barnet bliver mere sky over for fremmede.
  • Barnet kan begynde at klamre sig ekstra hårdt til mor, som om han eller hun frygter at blive tabt.

Det trækker op til storm

Ved forandringer græder spædbørn oftere og længere, viser varierende reaktioner fra utrøstelig gråd til irritabilitet eller sløvhed. Nogle børn bliver vanskeligeom natten, mens andre gør det om dagen. Generelt vil børn typisk reducere gråden ved at blive båret, ved hyggelig samdans eller ekstra opmærksomhed. Men selv da vil nære bekendte bemærke, hvis barnet ikke er sig selv og reagerer med gråd eller dårligt humør.

Gode aktiviteter i 3. tigerspring

  • Brug en aktivitetsbamse som Dragen Joe, når I vil lege med og udvikle barnets nyefundne kropskontrol. Han er lavet af mange forskellige materialer som spejl, klaprende poter, rasle lyd, forskellige overflader, rangle og små sløjfer, der alle stimulerer og udforsker sanserne.
  • Legetøj som prikker til flere sanser er godt, når barnet lærer om aktion-reaktion i sin leg. Med en legeradio fra B.Toys kan I eksperimentere med at trykke på knappe og se og høre effekten af handlingen.

Det næste tigerspring

I babys 19. uge vil han eller hun ramme det næste store udviklingsspring. Dette spring kaldes En verden af begivenheder.

Her kan du se en oversigt over alle 10 tigerspring, hvornår de forekommer og hvilken udvikling de fører med sig.

Vidunderlige Uger

Blogindlægget er skrevet med udgangspunkt i bogen Vidunderlige Uger skrevet af Hetty van de Rijt, Frans X Plooij og Xaviera Plas-Plooij.
Læs alt om alle 10 tigerspring i bogen.

3 måneders kassen

BLIV MEDLEM af DearBabys Legetøjskasser, hvor du modtager aktuelt legetøj til dit barn hver måned! Al legetøjet er nøje udvalgt med udgangspunkt i tigerspringsmodellen og er altså altid aktuelt ift. dit barns udvikling.

Comments are closed.