fbpx
Dankort logo Visa logo Mastercard logo MobilePay logo Anyday logo 1
Bestil inden kl 16 og vi sender i dag - Gælder alle hverdage
Menu
4 tigerspring

4. Tigerspring – En verden af begivenheder

 VELKOMMEN TIL EN VERDEN AF BEGIVENHEDER!

NÅR BABY ER OMKRING 19 UGER GAMMEL, SKER DET 4. TIGERSPRING.

4. tigerspring

Figuren ovenfor viser en tidslinje opdelt i uger. Det 4. tigerspring forekommer som regel i barnets nittende leveuge. Sol og skyer repræsenterer hhv. de såkaldte solrige og stormfulde perioder i babys humør. 

Udviklingen

Omkring 19 ugers alderen begynder dit barn at opleve verden på en ny måde. Omkring denne alder bliver barnets evne til at forstå den omgivende verden mere udviklet, og kommer til at ligne vores endnu mere. Barnet begynder nu at eksperimentere med “begivenheder”. Barnet begynder nu at forstå at det kan række ud efter et stykke legetøj, tage det med den ene hånd, ryste det, undersøge det og proppe det i munden. Måske begynder du også at lægge mærke til at barnet sætter nogle konsonanter og vokaler sammen for første gang og derved danner nogle lyde der kan lyde som “mor” eller “far”. De forandringer der følger med dette spring, begynder allerede når barnet er omkring 15 uger. Det påvirker den måde barnet ser, hører, lugter, smager og føler på.

Se vores shop-kategori 4. Tigerspring med legetøj og udstyr, som er særligt aktuelt omkring netop dette tigerspring!

Vidste du at ved 4. tigerspring:

  • Triller fra maven om på ryggen – og omvendt.
  • Prøver barnet at kravle eller skubbe sig fremad og bagud.
  • Kan baby tage fat om genstande.
  • Føler baby på mors mund når hun taler, eller stikker hånden ind i hendes mund.
  • Genkender dit barn muligvis legetøj, selvom det er delvis tildækket.
  • Kaster med vilje legetøj på gulvet.
  • Reagerer barnet på sit eget navn.
  • Strækker armene ud for at blive taget op.
  • Skriger, hvis noget mislykkedes.

For nogle babyer kan få eller flere elementer af udviklingen være en sjov forandring, og de nyder måske deres nye evner. For andre kan det være stressende og en kæmpe omvæltning, som gør dem urolige og bange. Alle babyers sanser gennemgår den samme hurtige vækst. Dog kan der være forskel på, om baby er fascinerede af alt de oplever, eller om baby har en favoritsans.

Det trækker op til storm

De mange forandringer kan være svære for det lille barn. Barnet har brug for tid til at komme overens med alle disse nye indtryk og det skal helst være et sted hvor barnet føler sig trygt og sikkert. Barnet vil igen vise tegn på at have behov for at være sammen med mor, klamre sig til hende for at finde trøst og fra nu af kan de omklamrende perioder vare længere end før. Dette spring kan vare helt op til fem uger, selvom det i nogle tilfælde kan variere fra én uge til seks uger. Du vil også opleve at dit barn vil græde, hvine og brokke sig mere end normalt.

De fleste børns sovetider bliver nu ret kaotiske. De sover mindre og kan være sværere at putte og kan vågne oftere om natten og tidligere om morgenen.

Det næste tigerspring

I babys 26. uge vil han eller hun ramme det næste store udviklingsspring – 5. Tigerspring. Dette spring kaldes ‘En verden af sammenhænge’, og I vil snart kunne læse om den her på bloggen.

Her kan du se en oversigt over alle 10 tigerspring, hvornår de forekommer og hvilken udvikling de fører med sig.

Vidunderlige Uger

Blogindlægget er skrevet med udgangspunkt i bogen Vidunderlige Uger skrevet af Hetty van de Rijt, Frans X Plooij og Xaviera Plas-Plooij.
Læs alt om alle 10 tigerspring i bogen.

3 måneders kassen

BLIV MEDLEM af DearBabys Legetøjskasser, hvor du modtager aktuelt legetøj til dit barn hver måned! Al legetøjet er nøje udvalgt med udgangspunkt i tigerspringsmodellen og er altså altid aktuelt ift. dit barns udvikling.

Comments are closed.