fbpx
Dankort logo Visa logo Mastercard logo MobilePay logo Anyday logo 1
Bestil inden kl 16 og vi sender i dag - Gælder alle hverdage
Menu
2. tigerspring

2. Tigerspring – en verden af mønstre

 

NÅR BABY ER OMKRING 8 UGER GAMMEL, SKER DET ANDET STORE UDVIKLINGSSPRING. VELKOMMEN TIL EN VERDEN AF MØNSTRE!

Andet Tigerspring

Det andet tigerspring forekommer som regel i barnets 8. leveuge. Sol og skyer repræsenterer hhv. de såkaldte solrige og stormfulde perioder i babys humør. Figuren ovenfor viser en tidslinje opdelt i uger. Den er et udsnit fra den store figur og skal læses fra højre til venstre.

Udviklingen

Babys sanser er i fuld flor, og de er derfor i stand til at opfatte flere ting fra sin omverden. Selvom alting er det samme som før, vil det hele være forandret for barnet. Alt føles, lyder, lugter og smager anderledes nu.

Omkring otte-ugers alderen begynder dit barn at opleve verden på en ny måde. På dette alderstrin får din baby en ny evne, der sætter det i stand til at lære nye ting og færdigheder. Der sker et spring med alle sanserne og ikke bare med synet. Barnet bliver i stand til at genkende detaljer omkring sig og sin egen krop. Måske opdager dit barn sine hænder eller fødder. Barnet er facineret af den måde lyset danner skygger på eller hvordan solen strømmer ind mellem træerne udenfor.

Se vores shop-kategori 2. Tigerspring med legetøj og udstyr, som er særligt aktuelt omkring netop dette tigerspring!

Vidste du at ved andet tigerspring:

  • Begynder din baby selv at holde hovedet i vejret, når det er helt vågent.
  • Drejer sig bevidst fra siden og over på maven eller ryggen.
  • Viser glæde ved at “sidde”, når det sidder på dit skød.
  • Forsøger at gribe fat om genstande inden for rækkevidde.
  • Ser på mennesker der bevæger sig.
  • Nyder at se og lytte til en talende mund.
  • “Snakker” og smiler til tøjdyr.

For nogle babyer kan få eller flere elementer af udviklingen være en sjov forandring, og de nyder måske deres nye evner. For andre kan det være stressende og en kæmpe omvæltning, som gør dem urolige og bange. Alle babyers sanser gennemgår den samme hurtige vækst. Dog kan der være forskel på, om baby er fascinerede af alt de oplever, eller om baby har en favoritsans.

Det trækker op til storm

Alt dette er en overvældende omgang for det lille barn, som ikke kan forstå hvad der sker. Derfor kan man som forælder forvente en stormfuld periode. Et sted mellem syv og ni-ugers alderen vil du sandsynligvis lægge mærke til, at dit barn bliver mere krævende. 

Dit barn græder muligvis oftere og det er måden hvorpå din baby fortæller dig hvor stressende disse forandringer er. Selvom det føles hårdt, så skal du vide at du ikke er alene. Det gennemsnitlige barn græder faktisk rigtig meget og kan være svært at trøste. 

Lindring:
Tæt fysisk kontakt med mor er den bedste kur. Bær eventuelt barnet i en slynge, når du laver mad eller gør rent og sid med barnet, imens du læser eller ser tv.
For baby er der intet bedre end at bliver nusset og båret af mor. Denne tryghed (også især ved amning) får baby til at falde til ro, fordi de er, hvor de allerhelst vil være 🤍 Mange babyer elsker også at blive svøbt, fordi det skaber tryghed. Se vores udvalg af de smukke svøb fra Mushie.

Gode aktiviteter i andet tigerspring

  • Vis din baby legetøj der dingler over barnets hoved. Wimmer-ferguson uro – fra Manhattan Toy er med 10 udskiftlige grafikkort, som er baseret på udviklingen af babys syn fra 0-5 måneder. De præsenterer baby for billeder og farver med høj kontrast, som fremmer tidlig visuel- og multisensorisk udvikling.
  • Legetøj man kan skubbe og røre ved. Manhattan Toy Skwish Classic Color Burst ranglen er patenteret for sin udformning med elastiksnore, trækugler og pinde. Den er let at gribe fat om, så baby får sine første succesoplevelser med at gribe ud og få fat. Kuglerne rutsjer frem og tilbage på snorerne, når ranglen bevæges. Det giver en behagelig lyd, som belønner baby for sine bevægelser. Malet med økologisk giftfri vandbaseret maling.

Det næste tigerspring

I babys 12. uge vil han eller hun ramme det næste store udviklingsspring. Dette spring kaldes En verden af glidende overgange.

Her kan du se en oversigt over alle 10 tigerspring, hvornår de forekommer og hvilken udvikling de fører med sig.

Vidunderlige Uger

Blogindlægget er skrevet med udgangspunkt i bogen Vidunderlige Uger skrevet af Hetty van de Rijt, Frans X Plooij og Xaviera Plas-Plooij.
Læs alt om alle 10 tigerspring i bogen.

3 måneders kassen

BLIV MEDLEM af DearBabys Legetøjskasser, hvor du modtager aktuelt legetøj til dit barn hver måned! Al legetøjet er nøje udvalgt med udgangspunkt i tigerspringsmodellen og er altså altid aktuelt ift. dit barns udvikling.

Comments are closed.